sikring slider brand tyveri2

Derfor er solceller værd at overveje

Som navnet antyder, udnytter et solcelleanlæg solens energi. Det gør solceller til et grønt valg – men investeringen er også økonomisk fornuftig. 

Her får du et kort overblik over solcellers fordele:

Et solcelleanlæg er en investering, der tjener sig hjem og ofte mere til. Bare du vælger et anlæg, der er tilpasset netop dit behov, og hvis du forstår at udnytte strømmen i solskinstimerne.

Et solcelleanlæg har typisk en garanti på 25 år. Det kan dog holde i mange flere år, men du må forvente, at den såkaldte inverter skal udskiftes undervejs.

Solceller kan enten monteres på taget eller være frit stående i landskabet.

Solceller kan indtænkes intelligent i et byggeris arkitektur og derved indgå som både ’energi-generator’ og som klimaskærm for et bedre indeklima.

Et solcelleanlæg fås med og uden et såkaldt batterilager. Fordelen ved at vælge solceller med batterilager er, at du bliver uafhængig af at skulle udnytte strømmen i solskinstimerne. På batterilageret gemmes strømmen til senere forbrug. På den måde kan du næsten blive selvforsynende i strøm.

Solceller er vedligeholdelsesvenlige. Du skal stort set kun holde solcellepanelerne fri for snavs og alger.

Skyggesider ved solceller!

  • Solceller egner sig i de fleste tilfælde ikke til huse med gamle tage. Dels pga. risiko for utætheder, dels pga. risikoen for, at taget ikke holder solcellernes levetid ud.
  • Nogle tage vil blive for tunge til tagkonstruktionen, hvis de monteres med solceller.
  • Solceller på taget af privatboligen kan forringe husets udtryk/arkitektoniske værdi

Interesseret i solceller? 
Så tag fat i vores ekspert!

Søren Bisgaard