be nyheder
Ørum Varmeværks nye varmepumpeanlæg set udefra.

Op på pumperne for kunderne!

Selvfølgelig holder vi af vores arbejde, uanset hvilke opgaver vi bliver stillet overfor. Alligevel er der opgaver, som får vores elektrikerhjerter til at pumpe lidt hurtigere. En af de opgaver færdigmeldte vi før jul.

Siden midten af august har vi medvirket til etableringen af et el-drevet varmepumpeanlæg hos Ørum Varmeværk a.m.b.a. – Et omfattende projekt, der nu sikrer en betydelig miljøoptimering i driften og god forbrugsøkonomi for værkets kunder.

I forvejen opfattede vi ellers os selv som eksperter indenfor varmepumper, idet vi gennem tiden har installeret mange af slagsen for private. Til sammenligning var/er varmepumpeanlægget i Ørum derimod gigantisk.

Anlægget er en luft-til-vand-løsning opstillet ved Ørum Varmeværks solvarmeanlæg, sammen med hvilket det indgår i varmeproduktionen. Et anlæg af den slags er ikke en hyldevare, så der har været mange dygtige fagfolk og virksomheder involveret. Konkret har arbejdsfordelingen set sådan ud:

Aalborg CSP A/S har stået for beregningsrådgivning, overordnet projektering og levering af hardware. Frontmatec Skive A/S har udviklet og leveret styringssystem og software. Innoterm A/S har monteret det mekaniske, og vi har stået for de elektriske installationer.

Vi bringer her en officiel tak til de elektrikere, der har været på pumperne for at få det hele til at lykkes til aftalt tid og i aftalt kvalitet:

Flot arbejde - Martin Bonderup, Dwaine Vance, Sebastian Gherman, Andreas D. Danielsen og Henrik Gyldenløv Bisgaard!

 

Både Henrik Gyldenløv Bisgaard (billedet til venstre) og Andreas D. Danielsen er i gang med elektrikeruddannelsen.
De to har på opgaven bevist et højt, fagligt niveau – selvfølgelig under supervision fra deres uddannede kollegaer.