be nyheder
Ifølge Børge giver det livskvalitet at have noget at stå op til. Nogle, der venter ham. Noget interessant og vigtigt, der skal udføres.

Børge har ingen planer om pension trods sin alder

Han er årgang 1949 og passer fortsat sit fuldtidsjob hos os. Det har han gjort siden nullerne og ønsker ikke at stoppe foreløbig.

I slutningen af sidste år vedtog regeringen den såkaldte ’Arne-lov’. Den giver udvalgte faggrupper ret til tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Heriblandt fx håndværkere.

Hvorfor nogle mennesker har et behov for at gå tidligere på pension, er svært for vores Børge Christensen at sætte sig ind i.

Med sine 71 år har Børge for længst passeret den gængse pensionsalder, og ovenikøbet har han en gammel rygskade, der generer. Derfor vil de fleste finde det mere end rimeligt, hvis han gik fra nu. Men Børge har ingen planer om pension! Tværtimod synes han, at det giver livskvalitet at have noget at stå op til. Nogle, der venter ham. Noget interessant og vigtigt, der skal udføres.

Har han ikke andet at gå op i, vil skeptikere sandsynligvis vide? Jo da!

Privat bor Børge i et parcelhus i Stoholm med sin hustru, Connie, der arbejder som køkkenchef. De to har i flere år været frivillige i spejderbevægelsen, FDF. I dag nyder de samværet med deres børn, svigerbørn og børnebørn og holder sig aktive med løb og cykling. Derudover passer de deres udlejningssommerhus på Djursland, hvor Børge er født og opvokset som den yngste i en søskendeflok på otte. Han fortæller om sig selv:

- Jeg begyndte i lære som elektriker i 1966 i Kolind. Det var dengang, den ugentlige arbejdstid var 44 timer. Udover mester var vi to lærlinge til en timeløn af 1 krone, der faldt med 20 øre, når vi var på skole. Det er grotesk lavt i dag, og det var heller ikke mange penge på den tid. Til sammenligning havde jeg forinden haft fæste på en gård til en ’plovmand’ om måneden. Men jeg brændte for at blive elektriker og må bare sige, at jeg gennem alle årene i faget har kunnet nøjes med at tælle de dårlige dage på én hånd.

Vores direktør om seniorer på arbejdspladsen
Alder er underordnet ifølge vores direktør, Brian Bryrup. For ham er det vigtigste til enhver tid, at man har lysten til arbejdet, kan sit kram, er vellidt af kollegaerne og får løst de opgaver, man på den aftalte tid stilles overfor. Alt det efterlever Børge og endda mere til.

Børge er mangeårig kasserer her i BE Installationers personaleforening, ligesom han før Corona-krisen også var primus motor for vores fredagscafé. Af samme grund indstillede ledelsen ham i efteråret til Viborg Sport & Events hæderspris for særlige ildsjæle. En pris, Børge endte med at få til hans egen store forundring.

Måske en familiemæssig arv
At forblive på arbejdsmarkedet længst muligt har aldrig været et mål i sig selv for Børge. Det ligger nok bare til familien. Børges storebror på 85 år er også stadig erhvervsaktiv med egen avisrute tre dage ugentligt.

Opsummeret er det et privilegium at bo og leve i Danmark. Her er det både muligt at gå på pension før tid, til tiden eller at forblive i sit job, hvis man som Børge er glad for det, kan sit fag til fingerspidserne og har en arbejdsplads som vores.