be nyheder

Når der igen må komme tilskuere på Viborg Stadion, bliver de til at overskue

Der bliver med garanti fuldt hus på Viborg Stadion, når vi igen kan samles som før. – Specielt pga. de gode udsigter til Viborgs oprykning i superligaen forventes det at blive svært at ’finde Holger i mængden’. Bare ikke så svært som tidligere. Under lukningen har vi nemlig installeret et nyt TV-overvågningssystem. Det bedste på markedet lige nu!

Overvågning kan dele vandene. Nogle mener, det er for meget. Andre synes, det er for lidt. Derfor er det også helt på sin plads, at værktøjet hverken er ment for alle og enhver – eller kan bruges udenom særlige regler. Hertil skal det indskydes, at TV-overvågning decideret er et lovkrav fra diverse myndigheder, når det gælder store koncerter, fodboldkampe osv. Det handler selvfølgelig om sikkerhed, og det er vi stolte over at medvirke til.

Forskellen på det nye og det gamle system fra 2004 er kvaliteten og funktionerne. Modsat tidligere vil både ansigts- og nummerpladegenkendelse blive mulig på et højt detaljeniveau, uanset om det er dag eller nat.

Vi har stået for dimensionering, opsætning og installering i tæt samarbejde med systemets udbyder, Solar. Arbejdet har koncentreret varet i halvanden måned, hvor vi fast har haft to elektrikere af sted. Det har skiftevis været Simon Winther, Jacob Dahl Johansen og Benjamin Brown Petersen med vores overmontør Mads Dam på sidelinjen.

Det kræver effektiv dialog og knowhow at få 55 kameraer på og udenfor området samt software i kontrolrummet på Viborg Stadion til at fungere. Herunder har selve testarbejdet været besværliggjort af tidens restriktioner. – Der har jo ikke været tilskuere.

Centerinspektør, Lars Christensen udtaler om processen:

”I praksis har det altså været lidt af en kamp at få vores nye TV-overvågningssystem på plads. Men jeg har for længst sluttet fred med, at det er et naturligt vilkår, når man er den første med det sidste nye. Jeg glæder mig i stedet over, at BE Installationer altid har sprunget på mindste vink. Ja, det gør de stadig.”

Lars Christensen, der ses på billedet til venstre, ser frem til at få testet det nye TV-overvågningssystem i praksis.