be nyheder

Den lyse fremtid tilhører Tobias

Man møder ham smilende, åbenhjertig og serviceorienteret - vores unge alt-mulig-mand, Tobias Erik Meineche. Derfor skal man virkelig kende ham indgående for at vide, at han for ikke så længe siden havde et invaliderende sortsyn. Dette er historien om hans rejse tilbage til lyset, der på sigende vis begynder hos en installationsvirksomhed som os.

Trods det ene 12-tal efter det andet på sin ungdomsuddannelse, kunne den i dag 26-årige Tobias Meineche ikke længere se meningen med det hele.

Hvad skulle nogen som helst uddannelse overhovedet kunne give hverken ham eller andre? Og hvad skulle selve livet egentlig føre til? Hans mange spørgsmål forblev ubesvarede, og konsekvensen blev, at Tobias til sidst droppede ud.

Efter egne ord måske en kulmination på en nedtur, der begyndte helt tilbage i 6. klasse, hvor han begyndte at forstå verden på et højere plan og bekymre sig.

Dog heldigvis har vi i Danmark et samfund, der ikke bare sådan giver op på mennesker – bl.a. takket være bevægelsen ’Code of Care’. Lang historie kort sørgede en sagsbehandler hos Viborg Kommune sidste efterår for at formidle kontakten imellem Tobias og os.

Vi behøvede hjælp til forefaldende, praktisk arbejde, mens Tobias bl.a. behøvede et værdigt livsindhold, der ofte kan findes på arbejdsmarkedet. For her får man del i sammenhængskraftens fællesskab, hvilket øger livskvaliteten. Det viser videnskabelige undersøgelser, og meget tyder på, at det er sandt.

Op i tid på rekordtid – og selvstændigt ansvar
I begyndelsen var det tanken, at Tobias kun skulle arbejde for os nogle få timer hver uge. Men allerede efter få måneder steg timetallet tidobbelt. Tobias, der er iagttagende af natur og har et stort talent for teknik og systematik, spottede selv behovet for ekstra hænder og tilbød os sin hjælp.

Således løfter han nu selvstændigt ansvaret for opbygning og forsendelse af printplader på vegne af vores dattervirksomhed, der er en såkaldt Original Equipment Manufacturer.

Med ’Rise Against’ i sine hørebøffer og en energidrik indenfor rækkevidde er det blevet rutinearbejde på den fede måde. Tobias tilrettelægger selv arbejdet ud fra de oplyste deadlines på ordresedlerne, og han har altid madpakke med, hvis dagen skulle gå hen og blive lang.

Stor sidegevinst
Hvad enten det drejer sig om tøjvask eller finmotorisk loddearbejde, klarer Tobias alle sine opgaver med samme entusiasme og perfektionisme. Det er selvfølgelig yderst tilfredsstillende for os, og så er sidegevinsten betydelig for Tobias. Han har genvundet modet og sparer op til et kørekort, selvom han bor i gåafstand fra os. Derudover har han fundet ud af, at hans fremtid skal være noget med teknologi. Dette i samtidig, moden erkendelse af, at han har lært at tage en dag ad gangen.

Vores direktør, Brian Bryrup, runder af:

- Vi skal passe på med at sætte normer for, hvad og hvor meget unge skal nå på bestemt tid. Det kan få store menneskelige konsekvenser og ende som en samfundsudfordring. Herunder er jeg af den overbevisning, at udvikling og kreativitet udspringer af menneskers forskellighed, og det har verden brug for! – Jeg er stolt over, at vi har kunnet give plads til en fyr som Tobias og ikke mindst imponeret over hans egen indsats og positive udvikling.