be nyheder

 

15-års jubilar på vigtig post – den vigtigste vil mange af vores elektrikere nok mene

Anette Bjerring er trofast af natur. Det understreges af de mange år, hun har været ansat her hos BE Installationer. Og selvom det ikke er typisk for hendes generation at gå efter kongehusets fortjenstmedalje, kunne det godt være et mål, spøger hun. – Uanset hvad fortjener Anette en hyldest.

I midten, lige på den anden side af vores karakteristiske facade ud mod Vestre Ringvej i Viborg, sidder denne artikels 45-årige hovedperson, og hun styrer for vildt!

Som udgangspunkt har Anette Bjerring nemt ved latter, men hendes faste blik og myndige stemme lader ikke tvivl om, at hun tager sit ansvar dybt alvorligt. Det skal hun også, for lønnen skal falde rettidigt, og kassen skal løbende fyldes og afstemmes. Det er fundamentet for enhver sund virksomhed, hvilket Anette har med sig fra revisionsbranchen, der har formet hende.

Jobbet kræver gode evner i multitasking
Ved siden af bogholderiet besvarer Anette en del af opkaldene til vores hovednummer. Det foregår yderst konstruktivt, idet hun har indgående kendskab til alle vores el-tekniske ydelser og hvem, der gør hvad.

I det hele taget summer det hektisk ved Anettes skrivebord. Fra hendes tastatur lyder det melodisk, når hun med tifingersystemet lynhurtigt taster tal i kolonner og skriver til debitorer og kreditorer. Indenfor rækkevidde har hun desuden headsettet, hvis telefonen skulle ringe. Imens afbrydes hun af fx fragtfolk, som skal bruge en underskrift for modtagelse, og af de elektrikere, der i forbifarten skal orientere eller spørge vedr. især løn og ferieforhold.

Sådan en arbejdsdag ville sikkert kunne tage pippet fra de fleste. Bare ikke for vores Anette. Tværtimod finder hun sine opgaver og kontakten med mange forskellige mennesker meget motiverende.

- Det betyder en del for mig at kunne sætte ansigt og navne på mine kollegaer. Det havde været kedeligt, hvis de hver især kun var et nummer i lønsystemet. Jeg er jo ikke en robot, vel?

Hurra for digitaliseringen
Heldigvis er meget blevet nemmere siden Anettes start i 2006. Dengang skulle elektrikernes timesedler fx manuelt aflæses og gøres op i ekstra tid, sygdom osv. Det tog lang tid, og så skal man huske på, at vi på det tidspunkt kun var halvt så mange ansat. Med digitaliseringen er det blevet muligt for Anette at gå lidt ned i tid, hvilket hun fik brug for, da hun for få år siden blev mor for første gang.

100% ægte familiefølelse
Kulturen hos os har altid været uhøjtidelig – nærmest af familiære dimensioner, og for Anettes vedkommende er det endda helt reelt. Tidligere var hendes svoger og en fætter ansat samtidig, og p.t. gælder det en nevø og en anden fætter.

Hvem ved – måske løfter Anettes lille datter en dag arven efter sin mor på BE Installationer? Hun er helt sikkert gjort af godt stof. Det har familien for længst bevist.