be nyheder

Når vi rammer plet, er der ros at fiske...

For en lille måneds tid siden fejrede Jafi offentligt både fødselsdag og en omfattende butiksrenovering
og -udvidelse. Jagt- og fiskeributikken på Lundborgvej i Viborg er med sine 1200 kvadratmeter nu blandt landets største og mest moderne indrettede af sin slags. Det har vi medvirket til, så vi kippede selvfølgelig også med flagene på Lundvej.

Jagt og fiskeri indebærer som bekendt brug af våben og knive. Det er i vores verdensdel forbundet med strenge EU-baserede lovkrav, som ordensmagten fører nøje justits med. Derfor kan man heller ikke ubesværet indrette en butik og sælge udstyr til jægere og lystfiskere, fastslår Finn Kjærgaard. Han er den ene af Jafis to ejere. Den anden er den daglige leder, Johnny Jørgensen, der har grundlagt virksomheden i samarbejde med sin hustru, Betina.

Bunker i butikken
Enhver forhandler af jagtvåben, ammunition og knive skal udover at have en ren straffeattest også formelt certificeres til forhandlingen. Herunder er butiksrammerne underlagt strenge sikkerhedsmæssige krav. Dels i forhold til indbrud, dels i forhold til brand. Hos Jafi har det medført opførelsen af et bunkerlignende rum midt i butikken.

Her er væggene stålarmerede, og adgangen til og fra rummet sker gennem en tonstung branddør, der minder lidt om en vis bandes foretrukne pengeskab af mærket Franz Jäger. Der skal dog langt mere til end gule handsker, stetoskop og talkum for at komme ind! Låsestyringen, der er elektronisk (ADK), betjenes med nøglebrik og adgangskode. Det har vi sørget for – foruden installeringen af alt el generelt og de andre nødvendige og sikkerhedstekniske anlæg hhv. AIA, TVO og AVA.

Et arbejde, der sammenlagt har taget os ca. fire måneder at udføre med i gennemsnit to elektrikere i gang ad gangen.

Ros med hjem til vores dygtige elektrikere
Resultatet af vores anstrengelser er blevet godkendt af Midt- og Vestjyllands Politi, som forskriften lød. Ifølge Finn Kjærgaard endda med ekstra stor anerkendelse for usædvanligt flot udført arbejde. Den besked tog overmontør Mads Dam på vores vegne stolt imod, da han på bagkant af festligholdelsen havde sat Johnny og Finn stævne for en evaluering af netop resultatet og af processen.