be nyheder

Vores statistrolle i lokalt erhvervseventyr

Der var engang en nyuddannet tømrersvend i Viborg, som besluttede at blive selvstændig. Umiddelbart havde han ikke de store ambitioner og kaldte sig ’Den lille tømrer’. Det lød dog snart som en parodi, fordi virksomheden vækstede voldsomt, og navnet blev ændret til DLT Group. I dag en større produktionsvirksomhed indenfor træindustri.

DLT Group er ordreproducerende i inventar og trækomponenter til udstillings- og køkkenbranchen og i støbeforme til byggebranchens betonindustri. – En spændende virksomhed med en beundringsværdig kultur, som vi hos BE Installationer indirekte har fornøjelse af på daglig basis.

Det er afgørende at have en elektriker ved hånden for DLT Group. Det er klart med en produktion, der forudsætter automation, ventilation, udsugning, vand og varme. En af vores elektrikere Hugo Skov er derfor fast tilknyttet. Det har han været siden 2000, da der kun var 7 medarbejdere mod virksomhedens nuværende 58.

Tre dage om ugen møder Hugo ind hos DLT Group på Lundborgvej ikke langt fra os. Her medvirker han til at holde maskinparken toptrimmet, og han reagerer straks ved fx driftsstop, hvorved virksomhedens tab bliver mindst muligt.

Hugo trives godt med den ordning. Han føler sig hjemme hos DLT Group, selvom lønchecken udskrives af os. – Det indbydende miljø og den familiære atmosfære med bl.a. ’firmahund’, frisør-, massage- & fitnessordning, muligheden for fuld flextid og duften af hjemmebag er berusende.

Uden tvivl er det sammenhængende med, at medarbejdernes gennemsnitlige anciennitet minimum lyder på 8 år, hvilket bekræftes af Lars Curtz Henriksen. Han er på 11. år ansvarlig for bl.a. HR hos DLT Group, der i produktionen fortrinsvis beskæftiger maskinsnedkere og møbelsnedkere.

- I en tid med mangel på kvalificeret arbejdskraft skal man passe godt på sine dygtige folk. Ellers står andre på spring efter dem, udtaler han.

Om DLT Group har overvejet at fastansætte en elektriker? Jo, det har de. Men fordelene ved samarbejdsaftalen med en installatørvirksomhed som os opvejer en del. Hverken sygdom, ferie eller for den sags skyld kompetencer kommer nogensinde på tværs. Hjælpen er altid nær.

Med det sagt har kemi med den pågældende elektriker stor betydning, og Hugo har med årene fået særstatus hos DLT Group. Han kan blive svær at erstatte, når den tid kommer. I hvert fald håber DLT Group, at det kan blive med overlap, så Hugo kan oplære sin afløser i både opgaverne og virksomhedskulturen.

Lars afslutter med rosende ord om Hugo Skov:

- Det er sjældent at møde en håndværker, der som Hugo holder ord. Derudover er han mødestabil, fleksibel og løsningsorienteret. Ja, han er bare en go’ fyr, som vi alle sætter pris på. Vi ser ham faktisk som en af os!