be nyheder
Selvom Klaus har en presset hverdag, prioriterer han sin familie højt. Her har sin yngste med i cockpittet - klar til en flyvetur over Viborg og omegn; den 9-årige Emmelie.

Klaus Møller i perspektiv!

Det er vigtigt at kunne se det hele lidt fra oven, når man driver virksomhed. Det kan vores udviklingschef og medindehaver, Klaus Møller. (Og som et ekstra trumfkort har han endda flyvecertifikat).

47-årige Klaus Møller er næste generation som ejerleder her hos BE Installationer. Han er håndplukket til hvervet af Erik Kønigsberg, som tidligt så et stort potentiale i ham.

Da de mødtes første gang, var Klaus bare en stor dreng, der havde elektronik som valgfag på Overlund Skole, hvor han gik i overbygningen. Derfor var det naturligt for ham at vælge erhvervspraktik hos en elinstallatør, og det blev hos Bent Mortensen og Erik Kønigsberg – vores grundlæggere.

Herefter gik det stærkt for Klaus. Først med elektrikeruddannelsen, som han i 1996 afsluttede under stor opmærksomhed. På landsplan blev der det år tildelt tre sølvmedaljer, hvoraf Klaus fik den ene. Der fandtes hverken dengang eller nu en guldmedalje, så det var stort! Læg hertil, at han også scorede et 13-tal. (Ja, det var jo karakterskalaen i gamle dage).  

Fuld af selvtillid tog Klaus bagefter installatøruddannesen, og kun afbrudt af sin værnepligt plus en længere rejse til Australien, har han siden været vores mand. I 2005 fik han tilbudt medejerskab, fordi Bent solgte sin andel for at gå på pension, og Erik skulle overveje vores fremtid. Ifølge Erik var det et nødvendigt træk for at holde på den fremadstræbende Klaus.

Af natur er Klaus iværksættertypen med talent for at spotte forretningspotentiale og føre det ud i livet. Det beviste han første gang i 2007 som medstifter af vores datterselskab, BE Cablecon. En virksomhed indenfor kabelkonfektionering til vindmølleindustrien.

Som direktør formåede Klaus her at skabe bemærkelsesværdige resultater, og efter ti år blev BE Cablecon solgt til multikoncernen, Nexans.

Klaus forblev i en earn-out-aftale og havde i den forbindelse krævende arbejdsuger på op til 70 timer og kunne efterfølgende godt fortjene at geare ned. Det syntes i hvert faldt hustruen Maja og parrets tre børn. Men den slags ligger slet ikke til Klaus, der ellers har masser af fritidsinteresser. Han har både jagttegn, banetilladelse til golf, speedbådsbevis, kørekort til motorcykel og egen flyver; en Flight Design CT.

Konstant på vingerne, kan man passende sige om Klaus! Og med evnen til at dyrke det gode famlilieliv! (På billederne ses han med sin 9-årige datter, Emmelie).

Blandt hans seneste tiltag er iion systems, som han driver fra vores adresse med sin bror, Lars Møller. De udvikler og fremstiller automationsløsninger til specifikke applikationer indenfor brand- og røgventilation, og de er et stærkt match! De er tvillinger og fra samme branche. (Lars er uddannet svagstrømsingeniør).

- Der var gang i dem fra de var små, indrømmer Klaus med et drenget smil.

Heldigvis voksede de op på en gård med masser af plads til at boltre sig på. Som regel i selskab af deres bedste venner; et andet tvillingepar fra deres klasse på landsbyskolen i Vinkel. Helt ’Morten Korchsk’ – og en helt anden historie!

70-årige Erik Kønigsberg er med rette stolt af Klaus. Samtidig gør det ham tryg at vide, at den gode kultur, der kendetegner os, vil fortsætte, når han fra årsskiftet udtræder af ejerkredsen.

Omvendt lyder det rosende fra Klaus, at Erik er og har været rigtig god til at vise tillid og give plads. Den evne og indstilling vil altid være afgørende for, hvor godt man kan præstere. Især som udviklingschef.