be nyheder

Brandgod kollega er blevet leder

Da vores kollega rykkede fra Ølstykke til det midtjyske, fordi hans kone, Maiken, havde fået en forskerstilling i Foulum, søgte han ansættelse hos os. Det var vores held, for 37-årige Rasmus Næstholdt Engelsmann er fagligt stærk indenfor brandsikring og en stor kapacitet rent menneskeligt.

Et visitkort afslører for lidt efter vores mening. Derfor bringer vi her uddybningen på, hvorfor vi har gjort Rasmus til hovedansvarlig for ABA og service, og lidt om hvorfor han er typen, der takkede ja.

Favntag med fordomme
For nogle jyder er folk med sjællandsk accent fra København, ligesom de samme jyder generelt kan finde på at betegne kjøwenhavneren som stor i slawet. Omvendt er karikaturen på en jyde ofte noget med at være indesluttet og tung i optrækket.

Den slags tager man som både jyde og sjællænder favntag med, når man overvejer at flytte for et job eller en kæreste. Det kan mange sikkert nikke genkendende til bortset fra Rasmus. Det er iboende hos ham at krydse grænser på flere måder.

Som søn af forældre med job i udlandet er Rasmus fra barnsben vokset op med kulturforskelle og sprogbarrierer. Vi gætter på, at det har udviklet hans evne til at bevare roen og overblikket i pressede situationer og til at turde kræfter med alt nyt.

Fra universitetet til postvæsnet
Efter gymnasiet begyndte Rasmus at læse HA på Syddansk Universitet. HA er uddannelsen, hvor man lærer om sammenhænge i virksomhedsøkonomi. Det føltes rigtigt på det tidspunkt, men kort før sin afgørende eksamen droppede han ud. Sagt kort var der ifølge Rasmus for meget skrivebord og for lidt action!

Rasmus tog job som postbud, mens han overvejede sin fremtid, og i en alder af tredive besluttede han sig for at gå i voksenlære som elektriker. Lærepladsen fik han hos El-Dam i Jægerspris, og herfra tog alting fart. Få år efter blev han og Maiken forældre, og knap var svendeprøven overstået, før parret havde købt hus i Ørum lidt udenfor Viborg. Dette så Maiken kunne færdiggøre sin Ph.d.-afhandling på AU Foulum.

Jagten på en god arbejdsplads
Med flytningen i 2019 sikrede Rasmus sig en plads på det lokale fodboldhold i Foulum. Et job som elektriker kunne han få til enhver tid. Den gode arbejdsplads ville derimod ikke være en selvfølge, og af den grund havde han følere ude. Det førte til os, og vores servicechef Tommy Karlsen blev det levende bevis på, at følerne talte sandt. Rasmus blev ansat på det hold hos os, der under Tommys ledelse varetager ABA og service.

Specialet fik Rasmus snart under huden, ligesom han hurtigt blev kendt som den imødekommende og løsningsorienterede kollega. Alt sammen vigtige forudsætninger for at udfylde en mere ansvarsfuld rolle, og den har vi nu givet Rasmus i tryg forvisning om, at ingen skal slukke brande efter ham.