be nyheder

Ja tak til flere som Alex!

I denne måned er det et år siden, at Alex Rønhøj Andersen begyndte som elektriker hos os. Det var ham, der henvendte sig på et tip fra sin daværende arbejdsgiver. Med den efterspørgsel, der er på elektrikere, er det stadig svært for os at tro vores held. Alex kan nemlig faget til fingerspidserne og står rent menneskeligt til et 12-tal.

Det var den sygeplejerskestuderende Louise fra Randers, der fik Alex til at flytte til Viborg fra Sønderjylland. Her blev han i 2021 færdig som elektriker på bagkant af en uddannelse indenfor landbrug.

Fra barn til voksen, fra ned- til optur

Alex var en følsom teenager, da de såkaldte nationale tests i 2010 blev indført i Danmark. Med disse ville man kunne måle elevernes skolefærdigheder på tværs af by- og landegrænser.

Isoleret set måske til nytte for de enkelte lærere, så de kunne få indblik i evt. indsatsområder. Efter vores mening samtidig begyndelsen på populariseringen af de boglige uddannelser, frem for alle andre. I hvert fald faldt Alex som ordblind udenfor normen. Hertil skal det paradoksale indskydes, at han sagtens kunne læse noder, når han med Gråsten Garden spillede på sit saxhorn af typen euphonium.

Alex fik et psykisk dyk og begyndte i en specialklasse. Der fandt han sig selv. Bl.a. i erkendelsen af, at en test aldrig må være udtrykket for et menneskes fulde potentiale. Han kastede sig efterfølgende ud i en landbrugsuddannelse, hvilken hans to år ældre bror også havde taget.

Brødrene har i det hele taget fulgtes. Begge var gardermusikere med musikalsk talent efter deres trompetspillende mor. Og da storebror flyttede tæt på Viborg for kærligheden, skete det for Alex under et besøg hos ham, at der var et ’lokalt match på Tinder.

Først landbrugsassistent, bagefter elektriker

Selvom Alex aldrig nåede at gøre brug af sin landbrugsuddannelse, fordi han kort efter faldt for elektrikerfaget, ser han tilbage på forløbet med glæde. Han fremhæver endda sit praktiksted som stedet, der var med til at forme ham til den person, vi har lært at kende. (Vi skylder den pågældende gårdejer tak!)

Alex er af natur noget over gennemsnittet for sin alder. Han går ansvarsbevidst, effektivt og systematisk til værks med et smittende godt humør, hvilket gør ham afholdt på tværs i virksomheden. Han ses privat med flere af sine kollegaer til padel-tennis m.m., og vi har oplevet, at kunder specifikt spørger efter ham.

Selv, ser Alex sit job som elektriker og flytningen til Viborg som et eventyr, han bare måtte kaste sig ud i. Det har ellers givet ham 2,5 times transport hver vej at besøge forældrene, der altid har været til inspiration og støtte. De bor i Ullerup, der ligger 10 km nord for Sønderborg, og har ingen planer om at flytte efter sønnerne. (Lad os nu se, hvis der kommer børnebørn).

Hvor er vores unge stjernefrø, der er vild med sit fag og de afvekslende opgaver, om ti år? Fremtiden er farlig at spå om, men vi ved om Alex, at han er ambitiøs, og det vil vi gøre os umage for at imødekomme.