be nyheder

De vigtige projekter i livet

Lige nu er lille Signe det vigtigste projekt for vores dygtige projektleder, Uffe Østergaard Jensen. Han holder barsel med sin 11-måneder gamle datter, og fordi han er vanskelig at erstatte, står hans plads uberørt så længe.

Imens Uffes kæreste, Anne, efter endt barselsorlov igen er begyndt på sit job som sygeplejerske, er Uffe hjemmegående far i en orlovsperiode på 3 uger. Det er han iht. de nu gamle barselsregler, og det er han glad for. Han ville slet ikke kunne se sig selv udenfor arbejdsmarkedet i de 11 uger, som det nye regelsæt bl.a. lægger op til i ligestillingens navn.

Det handler ikke om mandschauvinisme. Mere om følelser – og måske naturlov, selvom sidstnævnte ikke er politisk korrekt at skrive.

Både Uffe og Anne synes, at den såkaldt øremærkede barsel er et overgreb på friheden til selv at kunne disponere over orlovsperioden.

Signe er Uffe og Annes andet barn. I forvejen har de Johan på snart 3 år. Skal parret på et tidspunkt have en efternøler, vil det helt sikkert stikke Anne i hjertet, at hun ikke vil kunne være hjemme lige så længe som med de to ældste.

Som virksomhed bøjer vi os ydmygt for de gældende barselsregler. Med op til 140 ansatte vil vi før eller siden skulle undvære medarbejdere, der ønsker at benytte deres orlovsmulighed i op til to måneder ad gangen eller for den sags skyld længere. Det bliver dog ikke uden besvær, indrømmer vores direktør, Brian Bryrup:

”I vores branche, hvor kvalificeret arbejdskraft dels er afgørende, dels yderst efterspurgt, er evt. vikarservice ganske enkelt umuligt. Til gengæld kan vi med vores størrelse nemmere tilrettelægge arbejdet iht. tids- og ressourcestyring, end en mindre virksomhed af vores slags vil kunne. Det må vi trods alt se som et lyspunkt.”

Ifølge Uffe er de nuværende 3 uger et fint niveau for ham foruden selvfølgelig de 2 uger lige efter fødslen. Han ser frem til at begynde sin ’normale hverdag’ igen – men nyder at kunne køre Signe trygt ind i de nye rutiner som vuggestuebarn. Han afslører i den forbindelse et paradoks;

Trods oplevelsen af større travlhed i jobbet hos os har Uffe simpelthen tabt sig af at være hjemmegående. Han henviser til, at det må være de mange gåture med barnevognen til og fra vuggestuen. Tælleren på hans iPhone afslører op til 12.000 skridt dagligt.

Sammen med vores kunder glæder vi os til at få Uffe retur. (Vi skal snart få ham fedet op igen).