be nyheder

Nu står den gamle dame igen stolt på bakketoppen

Viborg Idrætshøjskole var ved sin indvielse i 1951 nok en slags fuck-finger til de mørke tider, verden netop havde gennemlevet ifm. 2. verdenskrig. Nu gjaldt det fremtiden. En lys af slagsen med frihed til at ytre og bevæge sig uden begrænsninger.

Efter 2 af 3 aftalte renoveringsetaper og en tilbygning står den gamle bygning skarpere end nogensinde. Det har vores elektrikere og VVS’ere bl.a. dygtige håndværkere medvirket til.

Lokalt er Viborg Idrætshøjskole bedre kendt som Gymnastikhøjskolen. Skolen har p.t. plads til 150 elever, og den har siden starten for 72 år siden været et tilløbsstykke. Det er klart, at den succes havde sat spor på både bygninger og faciliteter.

Selvfølgelig er der løbende foretaget forbedringer på højskolen. Men en gennemgribende renovering og opførelsen af en splinterny elevfløj er først initieret indenfor de senere år.

Pga. økonomi og nødvendigheden af samtidig skoledrift er dette foregået etapevis, og processen er næsten gennemført. Der mangler bare én etape, hvilken dog ikke er afgørende for helhedsindtrykket.

Vi har siden opstarten i 2019 haft den store glæde at levere alt arbejde vedr. el, VVS og ventilation, mens Ginnerup og Myrthue på skift har være entrepriseansvarlige. Med begge har vi med tak haft et smidigt samarbejde og kommer næsten til at savne rutinerne med de ugentlige byggemøder.

(Selvom vi i forvejen er fast tilsynsførende vedr. el og alarmer på Viborg Idrætshøjskole, har vi ikke været garanteret noget ifm. nævnte entrepriser, hvor konkurrencen i princippet er åben).

Vores ledende medarbejdere i forløbet, hhv. Uffe Østergaard (el) og Nicolaj Rydahl Hansen (VVS og ventilation), udtrykker samstemmende, at alt er gået planmæssigt. Selv iht. renoveringen, hvor det ellers altid er forventeligt at støde på uforudsete udfordringer.

Stort skulderklap til Christian Storm, der som elektriker har været på projektet fra start til slut. På højskolemanér har Christian taget ansvar for og fået hjælp af flere lærlinge undervejs. Senest Jonas Kirk og Kim Jon Spenter. Vi vil gerne rose Christian for evnen til at arbejde selvstændigt under ansvar og for sin evne til at motivere og statuere et godt eksempel for kommende elektrikere.

Også VVS’er Thomas Aagaard & Co. skal nævnes for deres solide indsats med udskiftning til nyt varmeanlæg. Et anlæg, der iht. vores historik som udbyder af VVS-relateret arbejde indtil videre har været det største. Endda toppet med hele tre ventilationsanlæg oveni.