be nyheder

Vores VVS’er med den usædvanlige fritidsinteresse

Brian Bæk Cramer er noget så eftertragtet som VVS- og energispecialist. Den slags kan vores samfund godt bruge flere af. Men han stikker også ud fra mængden ved at være ultraløber.

Der kan fortælles en god historie om alle mennesker. Ofte vil alder og livserfaring dog være afgørende. Det gælder bare ikke for Brian. Ham er der meget at fortælle om, selvom han kun er 36 år.

Brian er født og opvokset på toppen af Danmark – lige der, hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Måske det pirrede interessen for søfart. I hvert fald påmønstrede han som meget ung skagbo Skoleskibet Danmark. (En tremastet fuldrigger bygget i 1932).

Formet af fællesskabet ombord og forståelsen for, at håndværk altid har en berettigelse, tog han efter at være blevet skibsassistent grundforløbet på EUC Nord i Hjørring.

Delvis uddannelsesafklaret aftjente han sin værnepligt i Holstebro. Han faldt i den forbindelse for kulturen hos Forsvaret og besluttede spontant at begynde på en konstabeluddannelse kombineret med en mekanikeruddannelse.

To gange i årene hos Forsvaret var Brian udsendt af seks måneder. Første gang var han som 20-årig i Irak. Anden gang var han i Afghanistan. Det var meget intense oplevelser, der uden at knække Brian psykisk gjorde ham afklaret på fremtiden.

Han ønskede sig en anden uddannelse og drømte om at finde kærligheden. Begge dele gik snart i opfyldelse, og på få år var han både ægtemand, far til to døtre og uddannet i voksenlære som VVS- og energispecialist.

Familien bor i dag i Skive i en villa fra 70’erne, som Brian har brugt mange timer på at totalrenovere. Da han var færdig, blev han nærmest rastløs af al den tid, han fik tilovers. Altså lige til han sidste år hørte om nogle venners deltagelse i løbet, Coast2Coast.

Brian kiggede hustruen Rikke dybt i øjnene og erklærede sig parat til at træne op til noget lignende. – Det blev startskuddet til ultraløb. Et ultraløb er karakteriseret ved at være længere end et maraton. Distancerne går fra 50 km og helt op til 320 km. ’Piece of cake’ for Brian, der er tidligere topatlet i badminton og udpræget konkurrencemenneske.

Senest klarede han 65 km på 7 timer og 54 minutter ifm. med et ultraløb på Læsø i midten af september, mens familien heppede ved målstregen.

Om Brians næste mål kunne være jorden rundt i sejlbåd, når han nu har sejlererfaringen og et konstant mod på nye udfordringer?

Nej, lyder svaret fra Brian. I dag er der jo også hensynet til Rikke og døtrene, hvorfor drømmene for fremtiden er mere afmålte. Fx noget med at få motorcykel, at blive bedre til at spille golf og at gennemføre en Ironman.

Sagt samtidig er Brian desuden glad for jobbet hos os. Især er det motiverende for ham at rådgive i spørgsmål om energioptimering. På den måde føler han, at han målbart bidrager til den grønne omstilling.

Og os? Vi nyder som virksomhed også godt af Brians målrettede natur og uddannelse og håber, at vi i en fjern fremtid får et langt kapitel i hans garanteret spændende memoirer.