be nyheder
Med beskedne hjælpemidler passer Mikkel Breinholdt Madsen jobbet som elektriker her hos BE Installationer. Han har en taburet med sig til at sidde på, når det bliver for hårdt at stå op. Og værktøjskassen fragter han omkring på en letvægtssækkevogn.

Når pæren er i orden og fysikken svækket – en trist historie med Happy End

Nogle mennesker er meget uheldige. Det er 27-årige Mikkel Breinholdt Madsen beviset på. Efter to uafhængige ulykker er han ikke længere i stand til at passe et fuldtidsjob. Det kunne have været tidlig pension for den unge elektriker. Men når der er et match som i tilfældet med Mikkel, indgår vi gerne særlige ansættelsesaftaler.

At Mikkel, der privat bor i Bjerringbro, har sine begrænsninger, skal man vide, som han står der og bider i et sundt æble. Faktisk er det næsten kun synligt på scanninger, hvorfor han behøver ansættelse med særlige hensyn.

Mødet med en fartgal bilist
Indtil foråret 2016 levede Mikkel et helt almindeligt liv. Han passede sit fuldtidsjob hos den elinstallations-virksomhed, hvor han blot et år forinden havde gennemført sin drømmeuddannelse som elektriker. – Så skete det! Med et brag tordnede en tilfældig bilist i høj fart ind i den varevogn, Mikkel kom kørende i for sin arbejdsgiver.

Tilbage på arbejdsmarkedet
Ulykken kostede et års sygemelding. Herefter skulle Mikkel på lægernes anbefaling sluses forsigtigt ind på arbejdsmarkedet igen. Derfor blev han sendt i praktik på en af lokalredaktionerne bag nyhedsportalen, minbynews.dk. Det lå lige til højrebenet for Mikkel, der på fritidsbasis i flere år har løst professionelle opgaver som fotograf. – Praktikker varer dog aldrig evigt, og Mikkel savnede mere end nogensinde indhold i sit liv. Helst ville han begynde som elektriker igen. Spørgsmålet var nu bare, hvad han fysisk ville kunne holde til? Det skulle en arbejdsprøvning vise, så i januar 2018 begyndte Mikkel hos os.

3 skridt frem, 2 tilbage
Alt gik over forventning i flere måneder, til Mikkel på en opgave for en privatkunde faldt ned fra en fire meter høj stige og brækkede ryggen. Den oplevelse chokerede os alle og var lige ved at tage modet og troen på fremtiden fra Mikkel selv. Han vidste jo nogenlunde, hvilken mølle han skulle igennem på ny. Vores overmontør, Kim Vissing, som på det tidspunkt var Mikkels nærmeste overordnede, fortæller i den forbindelse:

- Mikkel kom til os med et sjældent godt gå-på-mod, hans situation taget i betragtning. Vi havde derfor tidligt fastansættelse som mål, for selv på nedsat tid ville Mikkel passe godt ind hos os. Den indstilling ændrede den nye ulykke ikke på, og det håbede vi ville være motivationsfaktor under genoptræningen. Faktisk mener vi, at turen retur til arbejdsmarkedet efter ulykker og stress altid bør baseres på lyst, ellers taber alle parter. Takket være samarbejdet med Jobcentret er det lykkes os at få Mikkel landet i et flexjob, og det har gjort alle til vindere.

Drømmene er tilbage
Heldigvis formåede Mikkel at samle alle sine kræfter og i dag – 2,5 år efter sin anden ulykke – er han fastansat hos os. Han møder to dage af tre timer ugentligt og håber meget, at det med tiden kan blive til mere. Herunder drømmer han om at specialisere sig indenfor alarmteknik. – Ulykkerne havde Mikkel selvfølgelig helst været foruden. Alligevel udtrykker han taknemmelighed over at have genvundet et værdigt liv og at være havnet i en virksomhed, der formår at tage hensyn til folk i hans situation. Foruden i jobbet som elektriker samler Mikkel bl.a. overskud med masser af hvile, frisk luft og saunagus.