be nyheder

Godt skuldret, David!

David er et vindernavn. Det har en vis Beckham bevist flere gange, og før ham var der også en bibelsk konge med samme navn, der kunne få ting og sager til at ske. Vores David Sørensen er i samme liga. Han har haft styrken til at række ud efter det gode i livet – trods en barndom og ungdom af den slags, man kun læser om i krimier.

Umiddelbart kan man ikke mærke på David, der er årgang 1996, at han har været igennem mere end de fleste. Han møder fremmede med et direkte og roligt blik. Venligt afventende. Du får svar, hvis du spørger – men ellers gør han ikke noget stort nummer ud af sin historie. Det er ikke den, han vil kendes for eller vurderes på.

Efter tvangsanbringelser, omsorgssvigt og med en blakket straffeattest startede han som 15-årig på en frisk. Han rykkede til Skive fra Thy, hvor han voksede op. Hans nye adresse blev på skolehjemmet under Skive Tekniske Skole (det nuværende Skive College Erhvervskollegium). Her var det håbet, at han skulle falde til og påbegynde en uddannelse. Det gik ikke så nemt, og sagsbehandlere og lærere var ved at opgive, indtil muligheden for en læreplads som elektriker opstod og fristede den unge teenager.

Vi spoler nu tiden frem til, hvor David som 20-årig blev færdig som elektriker og gjorde især sin mor meget stolt. Han er nemlig indtil videre den første i deres familie, der har gennemført en uddannelse.

At alting herefter har tegnet lyst, vil være en overdrivelse. Sorte perioder tog magten over David. I natlige mareridt mødte han sin barndoms dæmoner og stillede dem til regnskab. Det kostede på søvn og virkelighedsfornemmelse. Han mistede jobbet, dulmede sig med rusmidler, faldt på sin trappe og rev i faldet sin skulder af led.

For foden af trappen lå han nu billedligt talt på bunden. Turen op virkede uoverskuelig – havde det ikke været for hans trofaste kæreste gennem ni år, Malene, og kommunen. Det førte bl.a. til en arbejdsprøvning hos os.

På forhånd kendte vi David fra branchen og var klar på at tage ham ind på de betingelser, den slags forudsætter. Aftalen lyder på 10 timer ugentligt og udløber til årsskiftet efter ca. halvandet år.

Vi er og har været meget tilfredse med David. Vores servicechef, Nicolaj Rydahl Hansen, uddyber:

Det er vigtigt, at man har hovedet med sig som elektriker. Ellers kan arbejdet blive livsfarligt. Derfor aftalte vi med David, at han skulle sige fra ved det mindste. Det har han gjort, ligesom vi omvendt er lykkes med at tilpasse opgaverne efter hans behov. Det gør man hjertens-gerne for en behagelig fyr som David, der er meget fagligt orienteret og har ordenssans.  

Selv, siger David:

Jeg havde egentlig tænkt, at jeg med min dårlige skulder sku’ ud i en ny uddannelse. Gerne indenfor pædagogik for at hjælpe afsporede unge. Det er jeg nu kommet i tvivl om, fordi jeg trives ret godt med muligheden for at flekse mellem krævende og simple opgaver.

Uanset hvad vil næste trin op for David handle om at stifte familie med sin Malene, der arbejder som butikschef i en modeforretning. Han vil gøre alt for at blive en god forælder. Det kan man sagtens blive uden at have opskriften på rollen. Det handler grundlæggende om omsorg og kærlighed, og selvom eksemplet er søgt, har David for længst bevist den evne. Hjemme i privaten har han en forkælet gekko, som Malene har givet navnet, Bob.

Stort skulderklap til David herfra.